Vinprovningen inriktar sig på vin som passar bra till vilt (både fågel och klövvilt). Vi går igenom smakteknik och vintermer som syra, fyllighet, tanniner med mera. Vi lär oss vinspråket och hur man beskriver ett vin. På detta vis är man bättre rustat när man skall beställa/köpa vin på Systembolaget.
Vi prövar totalt fyra olika viner och bedömer deras karaktärer.
Vinprovningen är informell och frågor välkomnas.
Arrangemanget tar cirka två timmar.
OBS! Ta med egna vinglas, tre stycken och penna.
Ulrik Dansgaard som håller i vinprovningen har jagat i sju år och är utbildad sommelier. Han älskar jakt, vin och mat. Han har hållit i många vinprovningar, varit restaurangchef och arbetat på Løgismose Vin og Gastro Wine i Danmark. Till vardags studerar han företagsledning, men har vin, mat och jakt som passion.
När: Tisdagen den 21 november
Tid: kl.18.30
Plats: Kvarnbygården
Pris: 150 kr/person