Kurser

Det finns många medlemmar som har idéer om kurser inom jakt och viltvård som vi skulle kunna hålla. Maila mig på christer@thoern.com eller ring 0709-967687 om du har en idé.

Malmö Viltvårdsförening erbjuder inte bara jakter för sina medlemmar utan är framförallt en förening som bedriver utbildningar i jakt och viltvård. Nedan listar vi de utbildningar vi för närvarande erbjuder våra befintliga medlemmar och blivande jägare.

Kurser för jägaren

Kurs för Jägarexamen
Föreningens populära jägarskola, som leder fram till jägarexamen, ger dig den grundliga teoretiska och praktiska utbildning innefattande teorilektioner och skytteträning som krävs för att klara teoriprov och uppskjutningsprov. Utbildningen hålls av föreningens erfarna cirkelledare och skytteinstruktörer.
Kursen löper under 4 månader, jan-april, och omfattar 15 teorilektioner (deltagarna indelas i en tisdagsgrupp och en torsdagsgrupp) om ca 50 timmar samt 7 praktiska skyttelektioner förlagda på helger.
Läs mer om Kurs för jägarexamen

Kurser i drevjaktsskytte
Kurs som lär jägaren i att kunna avlossa säkra skott mot vilt i olika situationer och löpande gris.
Läs mer om kurser i drevjaktsskytte

Från skott till gryta
Kurs i att rätt ta hand om det fällda viltet för såväl den nyblivne som den erfarne jägaren. Praktiska övningar i att passa, flå och stycka ingår i kursen.
Läs mer om Från skott till gryta

Handladdning
I denna kurs får du kännedom om ammunition och framförallt hur man själv laddar sin egen skräddarsydda kulammunition.
Läs mer om Handladdning

Bättre hagelskytte
Kursen riktar sig till dig som vill utveckla ditt hagelskytte, kursen kommer att inrikta sig på att kunna avlossa ett säker och väl avvägt skott under jakt.
Läs mer om Bättre hagelskytte

Viltundersökare
En utbildning för dig som ska undersöka vilt före leverans till en vilthanteringsanläggning.
Läs mer om Viltundersökare

Ungdom
Malmö Viltvårdsförening’s ungdomsträffar är en satsning från föreningen och Jägareförbundet för att få ungdomar intresserade av jakt och lära sig det mest grundläggande inom friluftsliv såsom att läsa karta och kompass, göra upp en eld och känna igen spår från vårt svenska vilt.
Läs mer om Ungdom

Kurser för hunden

Viltspårkurs
Malmö Viltvårdsförening erbjuder viltspårkurs för dig som har en hund som inte har spårat tidigare. Alla hundraser är välkomna och din hund ska ha god vardagslydnad. Hunden måste vara minst ett år gammal och ha vana att gå i skogsterräng.
Läs mer om Viltspårskurs

Eftersökskurs
Denna kurs förbereder dig och din hund på de utmaningar som väntar vid eftersök på klövvilt. Kursen omfattar såväl teori som praktik och täcker en rad områden såsom spårträning, skottplatsundersökning och att jobba med lös eftersökshund.
Läs mer om Eftersökskursen

Grythundsträning
Är du ägare till terrier eller tax? Vill du pröva om den har rastypiska egenskaper, dvs rovviltskärpa i gryt. Då hälsar vi i grythundssektionen dig välkommen till grythundsträning på Resåkragården.
Läs mer om grythundsträningen

Apportering och jaktlydnad
Denna kurs lär ut apporteringens grunder inklusive nödvändig lydnad. Vi kommer att träna både med dummies och vilt. Din hund bör vara minst ett år gammal och av en ras som har förutsättning att lära sig apportering och så småningom fungera som apportör på praktisk jakt.
Läs mer om Apportering och jaktlydnad

Grundlydnadskurs
En kurs i grundlydnad planeras. Titta tillbaka framåt hösten för mer information.

Om utbildningar hos Malmö Viltvårdsförening

Anmälan till kurserna görs till kansliet. Vänligen uppge ditt fullständiga namn, adress och telefonnummer och ange den eller de kurser du önskar delta i. Anmälan till kurserna är bindande. Om studierna avbryts under kursens gång återbetalas inte kursavgiften. Om inte annat anges är priserna exklusive litteratur. Frågor besvaras i första hand av kansliet. Det går även bra att kontakta utbildningsansvarige Christer Thörn på tel. 0709-96 76 87 eller christer@thoern.com.

Timmarna som avses är studietimmar, alltså á 45 min.

All utbildning sker i nära samarbete med Studiefrämjandet.

För att delta i Malmö Viltvårdsförening’s kursverksamhet krävs att man är medlem i föreningen. Kostnaden för medlemskap tillkommer för samtliga kurser förutom för Jägarskolan där medlemskap ingår i priset för kursen.

Anmälan: Hör av dig till kansliet på 040-49 49 30 eller mvf@telia.com.